Lidt om forsikringsordningen via LNS

Forsikringen koster 700 kr per år som gruppeforsikring via LNS med en selvrisiko på 5626 kr. per skade. Den dækker ubetinget sædvanligt erhvervsansvar over for klienter (hvis de glider på trappen eller briksen bryder sammen). Den dækker også ansvar for skade ved dårlig behandling, forudsat man har papir på at have forstand på den behandling, man gav – altså en betinget forsikring.

Personale og deres aktivitet er også dækket, til samme pris, da det dækkede, er det, der foregår under virksomhedens cvr-nummer indenfor landets grænser.

Det er imidlertid en forudsætning, at man har alternativ behandling som hovederhverv. Har man det, dækker forsikringen også aktiviteten ved bierhvervene. I LNS har vi tillid til det, medlemmerne fortæller, så vi kontrollerer ikke. Der ligger altså ingen form for godkendelse i, at LNS accepterer tilmelding til forsikringen.’

Man kan få forsikringen som medlem af LNS (medlemskab 600 kr/år), eller som medlem af en af vore medlemsforeninger.

I tilfælde af en klage fra en klient er det vigtigt, at behandleren blot videreformidler klagen via LNS eller medlemsforeningen, så vil forsikringsselskabet vurdere, om der er hold i klagen.

Foreningerne vil nok informere de etiske råd, for sådan en sag vil interessere.

Efter tilmelding til forsikringsordningen sender LNS en faktura om året. Forsikringen træder i kraft, når første faktura betales.

Mogens Ehrich – november 2019